کد خبر 738658
تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۱:۴۵
قطر

ترکیه در مسائل مذهبی اشتراک زیادی با قطر دارد و در موضوع فلسطین با قطر هم‌نظر است.

به گزارش مشرق، به دنبال بحران عربی و تنش میان دوحه و ریاض، ترکیه اولین کشوری بود که به دفاع تمام قد از قطر پرداخت و حتی اعزام نیرو به این کشور برای حمایت از حکومت آل ثانی را تصویب کرد.  به بیان دیگر رجب طیب اردوغان خیلی سریع تصمیمی را که می تواند تبعات استراتژیک طولانی مدت برای آنکارا داشته باشد اتخاذ کرد. هرچند بررسی رفتارهای یک دهه گذشته اردوغان و حزب عدالت و توسعه در عرصه سیاست خارجی، نشان می دهد رفتار عجولانه در عرصه سیاست خارجی اتفاقی جدید در ترکیه نیست اما برخی تحلیل گران معتقدند، جنس حمایت ترکیه از قطر در بحران اخیر متفاوت با رفتارهای دیگر دستگاه دیپلماسی اردوغان است.

دوحه و آنکارا هر دو از حامیان اصلی جریان اخوان المسلمین، رقیب ایدئولوژیک اسلام درباری سعودی ها، هستند که در چند سال گذشته اقدامات زیادی را برای تقویت شبکه اخوانی در منطقه غرب آسیا انجام داده اند، اقداماتی که حاکمان کشورهای حاشیه خلیج فارس  حساسیت های بسیاری به آن داشته اند.

برخی معتقدند که همین حساسیت ها باعث شد، سعودی ها و اماراتی ها از کودتای ناکام نظامی ضد اردوغان حمایت کنند. اما حالا تنها چند روز بعد از محاصره اقتصادی قطر توسط کشورهای عربی شاهد درخواست ها برای تکرار همین رفتار در قبال آنکارا هستیم. یک سایت انگلیسی گزارش داد که رئیس جمهور مصر از کشورهای عرب حوزه خلیج فارس خواسته است تا روابط دیپلماتیک خود را با ترکیه پس از قطع رابطه با قطر به دلیل "حمایت شان از تروریسم" قطع کنند.بی جهت نیست که این روزها ترکیه تلاش های خود برای ایجاد یک پایگاه نظامی در قطر را افزایش داده است.

در همین رابطه سامر صالح تحلیل گر خبرگزاری روسی اسپوتنیک می گوید: در شرایط کنونی هم ناظران سیاسی و هم دولت اردوغان به خوبی می‌دانند که پس از قطر، هدف بعدی دولت ترکیه خواهد بود . وی با اشاره به سفر اخیر دونالد ترامپ به عربستان تصریح می‌کند: هم ناظران سیاسی و هم دولت ترکیه می‌دانند که سفر ترامپ به ریاض به منظور عملی‌کردن نقشه آمریکا برای منطقه صورت گرفت؛ دولت اردوغان کاملا آگاه است که کشورهای خلیج فارس و آمریکا پس از قطر ترکیه را هدف قرار خواهند داد، به همین دلیل است که آنکارا به سرعت پشتیبانی خود را از قطر اعلام و برای رفع تحریم‌ها علیه قطر بیان آمادگی کرد.

در پایان می توان این طور عنوان کرد که با وجود این که روابط ترکیه و عربستان روابطی استراتژیک و قدیمی است و آن ها توافقات اقتصادی و زیرساختی زیادی داشته اند؛ اما ترکیه در دعوای عربی اخیر جانب قطر را گرفته است و دلیل آن هم نگرانی از تکرار همین سناریو برای آنکاراست.

ترکیه جامانده از توسعه روابط با اتحادیه اروپا و جنگ سوریه که در همسایگی آن است، تلاش دارد تا نقش‌آفرینی جدی‌تری در منطقه داشته باشد و از عربستان جدا شده است و به‌سمت قطر حرکت خواهد کرد. در پارلمان ترکیه نیز حضور نظامی این کشور در قطر تصویب شد تا آنکارا نقش بیشتری در تحولات منطقه داشته باشد. ترکیه در مسائل مذهبی اشتراک زیادی با قطر دارد و در موضوع فلسطین با قطر هم‌نظر است.

منبع: روزنامه خراسان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس